ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

vasilopoulosΕυχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους του υποκαταστήματος Σερρών, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για την χειρονομία αγάπης "Διάθεση 25 επιταγών αξίας 10 Ευρώ έκαστη στο Κοινωνικό Συσσίτιο του δήμου Σερρών". Οι επιταγές εξαργυρώθηκαν σε προϊόντα παρασκευής γευμάτων, που προσφέρονται στους 150 ωφελούμενους του Κοινωνικού Συσσιτίου. Η δωρεά τους αποτελεί για μας ξεχωριστή πράξη και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για μια κοινωνία αλληλεγγύης.

17 Οκτωβρίου "Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας"

International Day for the Eradication of PovertyΔιεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας σήμερα και η φτώχεια βρίσκεται πιο κοντά μας από ποτέ. Αυτό μας δείχνει η έρευνα που δημοσιοποίησε πριν από λίγες μέρες η ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία καταγράφεται δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2013.

Συγκεκριμένα, στο 35,7% ανήλθε το ποσοστό των πολιτών που ζουν υπό τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, 3.903.800 πολίτες έναντι 3.795.100 ένα χρόνο πριν. Η επίδοση είναι η δεύτερη χειρότερη πανευρωπαϊκά μετά την Βουλγαρία (48%) και με την Κύπρο να έχει ποσοστό πολιτών σε κίνδυνο φτώχεια μόνο στο 14,7%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και στερείται βασικά αγαθά ξεπέρασε το 20%. Το έτος 2013, το 23,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται ως το 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου εισοδήματος του νοικοκυριού. Το 40% των φτωχών Ελλήνων στερείται ακόμη και βασικά διατροφικά αγαθά, ενώ το 50% στερείται ακόμη και την θέρμανση, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Στις μονογονεϊκές οικογένειες, η φτώχεια φτάνει στο 37%, ενώ τα παιδιά που ζουν σε φτωχιές οικογένειες ανέρχονται στο 28,8%. Κοινωνικές ομάδες όπως οι μακροχρόνιοι άνεργοι, οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, οι εργαζόμενοι χωρίς ασφάλεια, οι οικογενειάρχες με χαμηλό εισόδημα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία είναι ομάδες που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό καθώς βιώνουν τη συσσώρευση χρεών, τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση των φόρων.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πραγματικότητα στη χώρα μας συγκλονίζουν. Όμως, η φτώχεια δεν είναι μόνο ποσοστά. Είναι η ντροπή, η αδυναμία, η ενοχή, ο φόβος του στιγματισμού, του σχολιασμού και της απομόνωσης. Σήμερα, το πρόσωπο της φτώχειας έχει αλλάξει μορφή. Παρουσιάζεται ως πρόβλημα ατομικό που βαραίνει βίαια αυτόν που τη ζει ενώ από τη φύση του είναι πρόβλημα κοινωνικό. Ίσως, αυτό που χρειάζεται είναι να εστιάσουμε, πέρα από τις αιτίες που οδηγούν στη φτώχεια, στον τρόπο που θα ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της. Η φτώχεια οδηγεί στην απομόνωση και η απομόνωση συντηρεί τη φτώχεια. Μόνο ενδυναμώνοντας τον εαυτό μας, αναγνωρίζοντας την προσωπική μας αξία και ενισχύοντας τις ικανότητες μας να καταφέρουμε να απαλύνουμε τον πόνο και να αναζωπυρώσουμε την ελπίδα μέσα μας.

 

«Προσφέρουμε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας»

Final poster against POVERTYΜε αφορμή την 17η Οκτωβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας καλούμε όλους εσάς να επισκεφθείτε τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας για να προσφέρετε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.  

Στα πλαίσια του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης λειτουργούν ήδη σε 66 Δήμους της χώρας 48 Κοινωνικά Παντοπωλεία, 41 Κοινωνικά Φαρμακεία, 28 Δημοτικούς  Λαχανόκηπους,  38 Δομές Παροχής Συσσιτίων, 38 Τράπεζες Χρόνου, 44 Γραφεία Διαμεσολάβησης, 13 Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων & 6 Υπνωτήρια.

Καλέστε στο 801 11 22 444 και   ενημερωθείτε σχετικά με τις Κοινωνικές Δομές στις οποίες μπορείτε να προσφέρετε τα είδη που επιθυμείτε ή επισκεφθείτε το www.koinoniasos.gr και εντοπίστε στην ενότητα χάρτης Δομών τις πλησιέστερες Κοινωνικές Δομές που σας εξυπηρετούν.

Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια και να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας προσφέροντας με σεβασμό και αξιοπρέπεια στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.
Ξέρουμε ότι ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ! Κάνε την ΣΚΕΨΗ σου ΠΡΑΞΗ!

 

Γραφείο Τύπου,
Εθνικού Μηχανισμού
Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης

Προσφέρουμε Παιδικά Χαμόγελα! Συγκεντρώνουμε Σχολικά Είδη για ΟΛΑ τα Παιδιά!

3 9 sxolikaeidhΣυγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Οι Κοινωνικές Δομές λειτουργούν σε 66 Δήμους της χώρας στα πλαίσια του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν την προσπάθεια των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας προσφέροντας τσάντες, μολύβια, τετράδια, γόμες, ξύστρες, κασετίνες, πλαστελίνες, μπλοκ ζωγραφικής και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο για κάθε μαθητή.
Επισκεφθείτε το http://www.koinoniasos.gr/  και στην ενότητα Χάρτης Δομών εντοπίστε τις Κοινωνικές Δομές στις οποίες μπορείτε να προσφέρετε τα σχολικά είδη ή καλέστε στο 801 11 22 444 και οι υπάλληλοι θα σας κατευθύνουν στην πλησιέστερη σε εσάς Κοινωνική Δομή.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Εθνικού Μηχανισμού Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης πατήστε εδώ
Για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Σερρών επισκεφτείτε:
ή καλέστε στα τηλέφωνα 2321063388, 2321063559 για να μάθετε που μπορείτε να παραδίδετε την προσφορά σας.
Κάθε προσφορά είναι σημαντική! Ας μην αφήσουμε κανένα μαθητή χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη!

Αγαπώ τη φύση....Αγαπώ το συνάνθρωπο...Στηρίζω προσφέροντας...

22d1  22 5  2014

Οι Κοινωνικές Δομές στο Δήμο Σερρών συμμετέχουν ενεργά στο ECO FESTIVAL που λαμβάνει χώρα στο στρατόπεδο του Παπαλουκά στις 3/6/2014 – 5/6/2014. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ και ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ το κοινό για τις δράσεις μας, συγκεντρώνοντας προϊόντα μακράς διάρκειας υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου. Θα χαρούμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους στον αγώνα μας για την κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων μας.

                           tabela